Alegerea iluminatului artificial optim

Iluminatul artificial

      Sursele de lumină sunt extrem de importante. Chiar dacă multe persoane nu-și dau seama, iluminatul artificial le poate afecta sănătatea.

   O lumină neconformă sau prost direcționată poate produce pierderea vederii în timp, dureri de cap, producând stări de anxietate și nervozitate.

       Iluminatul locuințelor și a birourilor sunt probleme stringente ale existenței umane. Iluminatul este ales în funcție de necesitate, adaptându-se normativelor în vigoare, care oferă soluții optime pentru fluxul luminos necesar activităților desfășurate.

       Lumina naturală este cea mai bună, dar Pământul prin rotația lui, ne aduce mereu după zi, seara, și implicit întunericul.

      În timp, becurile normale incandescente au fost înlocuite de surse de lumină economice, cu led, cu halogen sau fluorescente. Sursele economice au dezavantajul că au un timp mai îndelungat până ajung la valoarea lor nominală. Lămpile cu leduri sunt mai estetice dar au și ele dezavantaje. Aceste surse de lumină costă mai mult, dar cheltuielile se  amortizează în timp.

       În prezent, corpurile de iluminat au început să folosească diferite surse de lumină, cu diferite moduri de prindere ale acestora. Pe lângă clasicele becuri cu fasung E27 sau E14, au apărut și surse de lumină cu alte socluri precum cele din seria GU, G, MR și GX de diferite puteri și culori (lumina zilei, alb-rece, galben-cald).

       Când Thomas Edison a inventat becul cu filament, nu se gândea cât de mult va evolua această componente uzuală de zi cu zi.

Soluții optime

       Omul își dorelte armonie, relaxare și un ambient plăcut. Stresul și agitația zilnică trebuie anihilată. Puțini cunosc faptul că sursele de lumină induc sau ameliorează stările psihice ale celor care le folosesc.

    Pentru o locuință perfectă, iluminatul trebuie să fie în concordanță cu atmosfera din familie.

       Una dintre cele mai plăcute și ideale surse de lumină este becul vintage, care realizează un echilibru ambiental perfect între obișnuita iluminare artificială și armonia cromatică plăcută și liniștitoare din jur. Folosind aceste tipuri de becuri vintage, ai impresia că ceva s-a schimbat în locuință, în sensul bun al cuvântului.

Becul Edison

     Aceste surse de iluminat de tip vintage sunt  cunoscute sub denumirea de becuri Edison, aducând un omagiu și recunoștință inventatorului surselor de lumină, fără de care astăzi, nu am fi putut exista și nu puteam evolua în domeniile tehnologice.

        Aceste becuri decorative au diametrul globului de 60 mm și dacă sunt montate într-un abajur care lasă la vedere acest glob, am putea spune că retrăim vremurile anilor 1900…  dar cu evoluții prezente.

    Acest concept de iluminare are propriul său farmec și se adaptează ușor pentru orice corp de iluminat care folosește soclu E27 sau E14..

       Aceste becuri revoluționare în domeniul iluminatului, se găsesc la magazinul SavElectro și încep să atragă publicul cât mai numeros.

       Cu aceste becuri, atașate unui corp de iluminat ideal, de tip antic, pot contura o apropiere spațială, o trecere peste puntea timpului, o legătură între trecut și prezent.

      Lucrurile vechi sunt apreciate dar cu conotații noi, se încadrează perfect în viața actuală de zi cu zi.

     Deci becul vintage asigură iluminare perfectă, design plăcut și estetică ideală.

       Folosind un bec Edison lucrurile in jur par a fi mai așezate, la locul lor, iar asta se datorează in primul rând căldurii luminii pe care acest bec Edison o emana în jur.

p_2_1_7_8_2178-thickbox_default-Bec-vintage-Edison-40W-E14-210x228

2 păreri la “Alegerea iluminatului artificial optim”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *