Penny board clasica sau Nickel?

      Apar noi si noi mijloace personale de deplasare urbana care ne ajuta ca sa scapam de hipnoticele, fascinantele ecrane ale laptopurilor, tabletelor, smartphone-urilor, atat de asemanatoare cu privirea sarpelui Kaa din „Cartile Junglei”, si sa incepem sa redescoperim, de multe ori facand ochii mari de uimire, lumea reala in care traim. Nu-i asa ca este mult mai interesanta, comparativ cu aceea virtuala?

         Placile pe roti au cucerit tanara generatie

      Daca aproape orice pusti isi doreste acum o kendama, tot la fel viseaza si la o placa, indiferent ca vorbim de o penny board clasica, o penny board Nickel, de un skateboard sau chiar de un hoverboard.

       Daca ar fi ca sa ne referim doar la cea mai simpla placa pe roti – micuta penny board australiana, asa cum e ea in forma originala, atat de indragita de catre incepatorii de toate varstele, trebuie sa recunoastem deschis ca este extrem de cumparata la noi in tara, mai ales datorita pretului accesibil pe care il are, desi nici la capitolul popularitate mioritica nu sta prea rau.

        Ce-i drept, nu este ea buna ca sa faci niste scheme smechere, care sa ii lase pe privitori cu gurile cascate, dar fiind vorba de niste utilizatori de scanduri de plastic pe roti ce de-abia fac primii sute de metri cocotati pe un asemenea mijloc de locomotie si distractie cool, nu-i nicio tragedie.

        Dupa ce vor capata abilitatile necesare, cu certitudine vor vrea ceva mai performant si mai datator de adrenalina în cantitate sporita.

          Penny board clasica vs. penny board Nickel

      La noi, in magazinele online, se gaseste in special varianta de penny board clasica, ceva mai micuta, realizata dintr-un plastic dur, viu colorat.

     Versiunea de penny board Nickel este un pic mai mare, dar in general culorile si modelele grafice se pastreaza la ambele categorii.

      Sincer vorbind, desi principala grija a unui incepator in deplasarea pe asemenea placi pe roti este aceea ca dimensiunile ei sa nu fie prea mici, trebuie sa afirmam ca, daca nu este vorba de vreun pustiulica ce nu a trecut inca de gradinita sau de clasa zero, ori de vreun pitic de la un circ particular dintr-un orasel patriarhal, cu certitudine ca talpile pantofilor unui utilizator de penny board vor fi un pic mai lungi decat latimea placii.

       Dar cum nimeni nu isi cumpara o penny board sau orice alt tip de placa pe roti pentru a o folosi drept soclu in timp ce se lasa pozat pe post de statuie vivanta, este clar ca pentru a o putea pune in miscare, trebuie actionata cu un picior ce va sta pe sol, iar altul va trona la inceput paralel cu „scandura”, nu perpendicular pe ea.

   Abia dupa ce placa a prins viteza, se intorc ambele talpi perpendicular pe aceasta, iar ulterior incepe distractia: actiunea de pastrare a unui echilibru cat mai bun.

       Ce-i drept, varianta Nickel ofera un plus de stabilitate si de viteza, fiind ceva mai mare, dar in acest scop puteti apela la skateboard, nu aveti nevoie in mod obligatoriu de a va achizitiona o veriga intermediara intre o penny board clasica si o scandura pentru acrobatii sportive.

       Micuta penny board clasica este ok pentru un incepator, pentru ca se potriveste de minune intr-un rucsac, inclusiv daca utilizatorul cu pricina este elev sau student.

     In magazinul Monkeyboard.ro au in aceasta perioada niste placi excelente din categoria amintita, la preturi fara concurenta, motiv pentru care, daca vreti un mijloc de deplasare personala cool, ieftin, usor de manevrat si de transportat, actionat prin forta proprie, o penny board viu colorata reprezinta o alegere excelenta.

poza 6.monkeyboard - mendre.ro